Slovenija
5 ogledov

Opozicija prijavila vlado

(Foto: Živa Zakšek) Žurnal24 main
Opozicija inšpektoratu notranjega ministrstva prijavila vlado, ker naj bi kršila zakon o referendumski kampanji.

SDS, SNS, SLS in zunajparlamentarna NSi so danes na inšpektoratu notranjega ministrstva prijavile vlado, ker naj bi kršila zakon o referendumski kampanji. Kot poudarjajo, vlada na uradnih spletnih straneh izvaja kampanjo v podporo arbitražnemu sporazumu, s čimer "naklepno zlorablja zakonodajo", saj ni prijavljena kot organizator kampanje.

Kot so v imenu omenjenih strank na današnji novinarski konferenci v Ljubljani poudarili Jože Tanko (SDS), Franc Pukšič (SLS), Miran Györek (SNS) in Ljudmila Novak (NSi), vlada očitno in zavestno krši zakon o volilni in referendumski kampanji, saj ni ne organizator kampanje ne referenduma.

Vlada je tovrstne očitke sicer zavrnila že konec preteklega tedna. Kot so pojasnili, vlada o vsebini arbitražnega sporazuma v času do referenduma "komunicira izključno v okviru rednih komunikacijskih aktivnosti brez dodatnih proračunskih sredstev".

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.