Opozicijskega voditelja pomilostili

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Beloruski opozicijski voditelj Andrej Sanikov, ki je bil lani obsojen na pet let zapora, je bil v soboto pomiloščen in izpuščen iz zapora.
Oglej si celoten članek

Andrej Sanikov, ki je bil v zaporu zaradi organizacije protestov po ponovni izvolitvi Aleksandra Lukašenka za predsednika Belorusije, se je že zahvalil vsem, ki so ga podpirali.

"Bila je več kot podpora, to me je rešilo," je Sanikov dejal v telefonskem pogovoru za francosko tiskovno agencijo AFP kmalu po izpustitvi iz zapora v Vitebsku.

Zaprli več članov opozicije

Režim beloruskega predsednika Lukašenka je zaradi organizacije protestov po njegovi ponovni izvolitvi lani zaprl več predstavnikov opozicije. V minulih mesecih je tudi omejil gibanje pripadnikov opozicije.

Zunanji ministri EU so zaradi ravnanja beloruskega režima z opozicijo in civilno družbo marca zaostrili sankcije proti Minsku. Na obstoječi kazenski seznam 231 oseb in treh entitet so dodali 12 oseb ter 29 pravnih oseb.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.