Slovenija
6 ogledov

Opozicijskega voditelja pomilostili

Andrej Sanikov Reuters
Beloruski opozicijski voditelj Andrej Sanikov, ki je bil lani obsojen na pet let zapora, je bil v soboto pomiloščen in izpuščen iz zapora.

Andrej Sanikov, ki je bil v zaporu zaradi organizacije protestov po ponovni izvolitvi Aleksandra Lukašenka za predsednika Belorusije, se je že zahvalil vsem, ki so ga podpirali.

"Bila je več kot podpora, to me je rešilo," je Sanikov dejal v telefonskem pogovoru za francosko tiskovno agencijo AFP kmalu po izpustitvi iz zapora v Vitebsku.

Zaprli več članov opozicije

Režim beloruskega predsednika Lukašenka je zaradi organizacije protestov po njegovi ponovni izvolitvi lani zaprl več predstavnikov opozicije. V minulih mesecih je tudi omejil gibanje pripadnikov opozicije.

Zunanji ministri EU so zaradi ravnanja beloruskega režima z opozicijo in civilno družbo marca zaostrili sankcije proti Minsku. Na obstoječi kazenski seznam 231 oseb in treh entitet so dodali 12 oseb ter 29 pravnih oseb.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.