Opozoril na mobing, dobil prijavo

Foto: Nino Verdnik slovenija 05.09.13. redar in policaj, Dusan Turk, policist PU Maribor, foto: nin
Policist redarja opozoril na neprimerno vedenje redarja, ta ga je prijavil policiji.
Oglej si celoten članek

"Prekipelo mi je. Na mariborskem redarstvu je prisoten mobing, ki se pometa pod preprogo. Temu je treba narediti konec," nam razlaga Dušan Turk, sicer zaposlen na Policijski upravi (PU) Maribor.

Obtožujejo, zasmehujejo ...

Dodaja, da je neprimernih pritiskov in obtoževanj deležen njegov sin, ki že nekaj časa opravlja delo mestnega redarja, ki spada v pristojnost Mestne občine Maribor (MOM).

"V redarstvu so nastali določeni klani, ki se očitno spravljajo na mlajše kolege. Vodstvo temu ne naredi konca, čeprav je s tem seznanjeno. Sina so nekateri kolegi recimo obtožili, da je pokvaril sklopko na službenem avtomobilu, čeprav je bil takrat dlje na bolniški," pravi Turk ter dodaja, da sta se zasmehovanje in poniževanje njegovega sina nadaljevali tudi te dni.

"V začetku tedna sem na terenu v službi naletel na sinovega sodelavca, ki je eden od glavnih, ko gre za izvajanje mobinga. Zoper njegov odnos in delo se je pritožilo že več občanov. Stopil sem do njega, da bi se z njim pogovoril, in ga vprašal, kaj ima proti mojemu sinu. Pozneje so mi kolegi povedali, da me je ovadil zaradi ogrožanja in groženj," razburjeno razlaga Turk, ki je v policiji zaposlen že 34 let, zase pa pravi, da disciplinska komisija policije še nikoli ni obravnavala, saj da dela pošteno.

Skopi odgovori odgovornih

Poklicali smo tudi Danijela Železnjaka, šefa mariborskih redarjev, a izjav o dogodkih v njihovi službi ni želel dajati. "Obrnite se na našo občinsko službo za stike z javnostmi. Nič ne morem povedati," odgovarja.

Na občini pa pojasnjujejo, da so glede ovadbe seznanjeni. "Ker se ne nanaša na izvajanje del in nalog redarstva, je ne moremo komentirati," pravijo. Vodstvo redarstva pa po njihovih podatkih ni seznanjeno s primerom mobinga nad zaposlenimi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 10

  • 13:06 17. September 2013.

    Turkov sin bi to zadevo okoli mobinga moral reševati sam - brez direktnega vpletanja očeta. Ta bi mu lahko glede …

  • 20:09 11. September 2013.

    Spoštovani bralci. Žal vidim, da tukaj dajate komentarje in se postavljate na stran nekoga,pa niste seznanjeni z situacijo. Gospod Dušan …

  • 22:29 7. September 2013.

    95% članka je neresničnega, ne zavajajte ljudi.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.