Slovenija
226 ogledov

Opozoril na mobing, dobil prijavo

slovenija 05.09.13. redar in policaj, Dusan Turk, policist PU Maribor, foto: nin Nino Verdnik
Policist redarja opozoril na neprimerno vedenje redarja, ta ga je prijavil policiji.

"Prekipelo mi je. Na mariborskem redarstvu je prisoten mobing, ki se pometa pod preprogo. Temu je treba narediti konec," nam razlaga Dušan Turk, sicer zaposlen na Policijski upravi (PU) Maribor.

Obtožujejo, zasmehujejo ...

Dodaja, da je neprimernih pritiskov in obtoževanj deležen njegov sin, ki že nekaj časa opravlja delo mestnega redarja, ki spada v pristojnost Mestne občine Maribor (MOM).

"V redarstvu so nastali določeni klani, ki se očitno spravljajo na mlajše kolege. Vodstvo temu ne naredi konca, čeprav je s tem seznanjeno. Sina so nekateri kolegi recimo obtožili, da je pokvaril sklopko na službenem avtomobilu, čeprav je bil takrat dlje na bolniški," pravi Turk ter dodaja, da sta se zasmehovanje in poniževanje njegovega sina nadaljevali tudi te dni.

"V začetku tedna sem na terenu v službi naletel na sinovega sodelavca, ki je eden od glavnih, ko gre za izvajanje mobinga. Zoper njegov odnos in delo se je pritožilo že več občanov. Stopil sem do njega, da bi se z njim pogovoril, in ga vprašal, kaj ima proti mojemu sinu. Pozneje so mi kolegi povedali, da me je ovadil zaradi ogrožanja in groženj," razburjeno razlaga Turk, ki je v policiji zaposlen že 34 let, zase pa pravi, da disciplinska komisija policije še nikoli ni obravnavala, saj da dela pošteno.

Skopi odgovori odgovornih

Poklicali smo tudi Danijela Železnjaka, šefa mariborskih redarjev, a izjav o dogodkih v njihovi službi ni želel dajati. "Obrnite se na našo občinsko službo za stike z javnostmi. Nič ne morem povedati," odgovarja.

Na občini pa pojasnjujejo, da so glede ovadbe seznanjeni. "Ker se ne nanaša na izvajanje del in nalog redarstva, je ne moremo komentirati," pravijo. Vodstvo redarstva pa po njihovih podatkih ni seznanjeno s primerom mobinga nad zaposlenimi.

Komentarjev 10
  • pepi65 13:06 17.september 2013.

    Turkov sin bi to zadevo okoli mobinga moral reševati sam - brez direktnega vpletanja očeta. Ta bi mu lahko glede na izkušnje in prakso samo svetova (seveda, če jih ima)l, vendar bo za kaj več resnično potreboval odvetnika.

  • tašika85 20:09 11.september 2013.

    Spoštovani bralci. Žal vidim, da tukaj dajate komentarje in se postavljate na stran nekoga,pa niste seznanjeni z situacijo. Gospod Dušan Turk, če takšnemu človeku to sploh lahko rečem si je upravičeno prislužil to kazensko ovadbo. Poznam ga že dalj časa ...prikaži več in vem, da je strahopetec v uniformi, ki se skriva za uniformo in s tem želi izkazati moč. Ali sploh veste kaj dela on v Policiji. Krade davkoplačevalski denar zato, da vozi naokoli pošto in je zaradi tega uverščen v 30 do 32 plačilni razred, bogi terenski policisti, ki pa so vsakodnevno izpostavljeni nevarnosti, pa si zaslužijo po 21 plačilni razred. Ali je pravica da ima "poštar" tak visok plačilni razred? resnica incidenta je pa takšna, da je ta naš "poštar" Turk, napadel mestnega redarja zato, ker se ta pošten redar ne strinja z nepoštenimi deli "poštarjevega" sina, ki je prav tako mestni redar in kvari ugled mestnega redarstva. Ali mogoče ne vete, da je "poštarjev sin" tisti mestni redar, ki je natakarici v Dupleku osvežil kavico s

  • redarzeko 22:29 07.september 2013.

    95% članka je neresničnega, ne zavajajte ljudi.