Opozorilne table so v rokah lastnikov

Foto: Žurnal24 Zaradi poškodb, nastalih na poškodovani ploščadi, sta bila vložena dva odškodnin
Plava laguna. Ne okoljski inšpektorat ne občina nista pristojna za opozorila, ki strašijo mimoidoče.
Oglej si celoten članek

Ljubljana. V stanovanjski soseski Plava laguna od maja stojijo table z opozorili Gibanje na lastno odgovornost, ki so jih etažni lastniki postavili, da bi se izognili odškodninskim zahtevkom zaradi poškodb na ploščadi. Kot smo pisali, se s tablami ne morejo izogniti odgovornosti, ker pa so za nekatere še vedno moteče, nas je med drugim zanimalo, ali zanje obstaja kakšna časovna omejitev.

Na Inšpektoratu RS za okolje in prostor (Irsop) pravijo, da za to niso pristojni in da nadzor v zvezi z uporabo javnih površin opravlja lokalna skupnost.

Skladno z zakonom o javnih cestah na prometnih površinah, ki niso kategorizirane kot javne ceste, je promet dovoljen na način in pod pogoji, kot jih v skladu s predpisi o varnosti cestnega prometa določijo lastniki ali pooblaščeni upravljalci teh prometnih površin,” pravijo na Mestni občini Ljubljana, kjer pritožb niso dobili, podobnih primerov pa niso imeli.

V Upradomu, ki upravlja sosesko, pojasnjujejo, da lastniki nimajo sredstev za sanacijo ploščadi, zato izvajajo le nujna popravila.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.