Slovenija
42 ogledov

Opozorilne table so v rokah lastnikov

Zaradi poškodb, nastalih na poškodovani ploščadi, sta bila vložena dva odškodnin Žurnal24 main
Plava laguna. Ne okoljski inšpektorat ne občina nista pristojna za opozorila, ki strašijo mimoidoče.

Ljubljana. V stanovanjski soseski Plava laguna od maja stojijo table z opozorili Gibanje na lastno odgovornost, ki so jih etažni lastniki postavili, da bi se izognili odškodninskim zahtevkom zaradi poškodb na ploščadi. Kot smo pisali, se s tablami ne morejo izogniti odgovornosti, ker pa so za nekatere še vedno moteče, nas je med drugim zanimalo, ali zanje obstaja kakšna časovna omejitev.

Na Inšpektoratu RS za okolje in prostor (Irsop) pravijo, da za to niso pristojni in da nadzor v zvezi z uporabo javnih površin opravlja lokalna skupnost.

Skladno z zakonom o javnih cestah na prometnih površinah, ki niso kategorizirane kot javne ceste, je promet dovoljen na način in pod pogoji, kot jih v skladu s predpisi o varnosti cestnega prometa določijo lastniki ali pooblaščeni upravljalci teh prometnih površin,” pravijo na Mestni občini Ljubljana, kjer pritožb niso dobili, podobnih primerov pa niso imeli.

V Upradomu, ki upravlja sosesko, pojasnjujejo, da lastniki nimajo sredstev za sanacijo ploščadi, zato izvajajo le nujna popravila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.