Opozorilo Čadonič Špeličevi

Foto: Žurnal24 Direktorica Vursa Vida Čadonič Špelič: "Ne bom odstopila zaradi njihove nesposob
Računsko sodišče je ugotovilo, da je veterinarska uprava v nekaterih primerih poslovala v neskladju s predpisi. 55 veterinarjev ni imelo veterinarske licence.
Oglej si celoten članek

Računsko sodišče je v revizijskem poročilu o pravilnosti in smotrnosti poslovanja Veterinarske uprave Republike Slovenije v drugi polovici leta 2005 in prvi polovici leta 2006 izdalo mnenje s pridržkom.

Pri preverjanju pravilnosti poslovanja in izvrševanja finančnega načrta Vursa v omenjenem obdobju je namreč ugotovilo, da je veterinarska uprava v nekaterih primerih poslovala v neskladju s predpisi, piše v minuli teden objavljenem povzetku revizijskega poročila.

Računsko sodišče kljub temu od veterinarske uprave ni zahtevalo odzivnega poročila, ker so bile že med revizijskim postopkom odpravljene razkrite nepravilnosti oz. sprejeti ustrezni popravljalni ukrepi.

Med drugim so javni uslužbenci opravljali delo v večjem obsegu, kot dovoljuje zakonodaja, 55 izmed 261 uradnih veterinarjev pa ni imelo veterinarske licence. Ugotovili so tudi, da Vurs 91.074 evrov ni porabil v skladu s predpisi, javni naročili v vrednosti 99.269 evrov pa sta bili v nasprotju s predpisi razdeljeni na več naročil nižje vrednosti. Poleg tega ni podelil koncesije za cepljenje lisic, čeprav dejavnost predstavlja javno veterinarsko službo, cepljenje psov proti steklini v letu 2006 pa so v celoti plačevali lastniki psov, čeprav zakon to obveznost nalaga državi.

V povzetku poročila računsko sodišče veterinarski upravi priporoča, naj pri pripravi finančnih načrtov, pri določanju dolgoročnih in letnih izvedbenih ciljev, nameni večjo pozornost usmerjenosti k rezultatom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.