Opravičila za nesramnost ne pričakujejo

Foto: Žurnal24 Ker je policist s Pasjaka poklical kolege na drugih prehodih, skupina mladih ni
Pasjak. Hrvaška policija priznala, da postopek ni bil primeren. V uspešnost pritožbe ne verjamejo.
Oglej si celoten članek

Prejšnji teden smo v Žurnalu razkrili zgodbo štirih prijateljev iz Nove Gorice, ki so na mejnem prehodu Pasjak naleteli na obtožbe policista, da imajo drogo, njegovo sklicevanje na neobstoječo napravo, ki zaznava drogo na daljavo, nesramnost in grožnje z zaporom ter ne nazadnje prepoved prehoda meje, češ da imajo za vstop na Hrvaško premalo denarja.

Na naša vprašanja so se odzvali v uradu načelnika primorsko-goranske policijske uprave. Češ da konkretnega primera ne poznajo, so navedli vrsto členov in zakonov o mejnem nadzoru.

Priznali so, da njihov uslužbenec ni ravnal v skladu z zakonom, ker ni izpolnil posebnega obrazca o zavrnitvi vstopa na Hrvaško, v katerem bi navedel razloge in bi ga potnik podpisal. Nesramnega vedenja policista niso komentirali.

Na vprašanje, ali se bodo pritožili, skupina mladih odgovarja, da ne, ker ne verjamejo, da bi bili uspešni.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.