Optimizem delodajalcev pred posveti

Foto: Žurnal24 (Foto: Dejan Mijovič)
Konec aprila se izteče prvi rok za oddajo vlog na razpis Zaposli.me pri Zavodu za zaposlovanje. Delodajalci imajo trenutno na voljo še nekaj drugih razpisov.
Oglej si celoten članek

Razpis Zaposli.me je bil prvič objavljen že januarja 2009, drugič pa marca letos. Pred iztekom prvega roka nam na Zavodu za zaposlovanje niso znali povedati, kakšno je zanimanje, a dosedanji odzivi na omenjeni razpis so bili nad njihovimi pričakovanji. Na lanskem razpisu je bilo vlagateljem dodeljeno 25,7 milijona evrov.

V teh dneh se izteka četrti sklop posvetov z delodajalci. Poudarek je bil predvsem na gibanjih na trgu dela ter načrtovanih zaposlitvah oziroma presežkih. Pred tem so delodajalci, ki zaposlujejo vsaj 10 delavcev, opravili anketo.

Odpuščanja v gradbeništvu in rudarstvu

Na podlagi rezultatov ankete se je pokazalo, da so ob koncu lanskega leta skupaj zaposlovali  554.823 oseb. Njihova pričakovanja za to leto so optimistična: odpustili naj bi le 0,4 odstotka zaposlenih.  

Poslovni subjekti iz strokovnih, znanstvenih in tehničnih dejavnosti naj bi imeli celo 3,4 odstotka več zaposlenih, največ odpuščanj pa načrtujejo v gradbeništvu (-3,7 odstotka) in rudarstvu.

Aktualni razpisi
Delodajalcem so trenutno na voljo naslednji razpisi: za praktično usposabljanje brezposelnih je aktualno še eno javno povabilo, ki omogoča delovni preizkus brezposelnih in drugo, ki omogoča usposabljanje brezposelnih na delovnem mestu.

Sedaj sta odprti dve javni povabili za delodajalce: prvo javno povabilo omogoča delovni preizkus brezposelnih, drugo javno povabilo pa usposabljanje brezposelnih na delovnem mestu.

Delodajalci pa se lahko odločijo tudi za subvencionirano zaposlovanje brezposelnih, in sicer prek javnega razpisa Zaposli.me in javnega razpisa, ki je namenjen spodbujanju zaposlovanja dolgotrajno brezposelnih oseb pri tržnih in netržnih delodajalcih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.