Organi zdravniške zbornice ta teden o plači Čebašek-Travnikove

Foto: Benjamin Kovač
Foto: Benjamin Kovač
Skupščinski svet ZZS bo danes oblikoval predlog višine plače, nato bo o tem predlogu odločala še skupščina zbornice. Neuradno naj bi bil predlog 8000 evrov bruto mesečno. Prihodnji teden glasovanje o zaupnici novi predsednici na skupščini ZZS.
Oglej si celoten članek

Kot poroča STA, naj bi se za plačo 8000 evrov bruto Zdenka Čebašek-Travnik in predsednik skupščine Marko Bitenc že dogovorila pred dobrim tednom dni, čeprav nobeden od njiju tega ni želel potrditi. O plači nove predsednice bo v četrtek odločala skupščina Zdravniške zbornice Slovenije (ZZS).

Čebašek-Travnikova: Odločitev bomo spoštovali

"Sama kot predsednica zbornice in tudi drugi izvoljeni funkcionarji bomo v celoti sledili odločitvi skupščine, torej sprejeli voljo članstva glede vrednotenja našega dela. To vam zagotavljam v svojem imenu in imenu kolegov, saj smo prišli v zbornico delat in ustvarjati potrebne spremembe, ne po plačo," je v drugem pismu članom ZZS zagotovila nova predsednica. O prvem pismi smo poročali tukaj.

Čebašek-Travnikova, ki je mandat prevzela 13. februarja, je predsedniku skupščine zbornice Marku Bitencu dejala, da pričakuje plačilo nekje med nekdanjima predsednikoma zbornice Andrejem Možino in Gordano Živčec Kalan, kar ob polni delovni obremenitvi znaša med 8.000 in 10.000 evrov bruto.

Višina plače, ki jo pričakuje Čebašek-Travnikova, ki je kot nova predsednica zbornice napovedala številne spremembe, je med zdravniki dvignila precej prahu. Zapustili so jo trije člani njene najožje ekipe, prišlo je celo do pozivov k njenemu odstopu oz. razrešitvi.

"Zahteve so kapitalsko motivirane"

"Ko se je konec tedna izkazalo, da z očitki o predsedničini plači, ki v ničemer ne odstopa od plač predhodnikov, ne bo šlo v nedogled, aktivni nasprotniki že obračajo ploščo in pritiskajo na članstvo, naj se tako ali drugače znebijo te predsednice. Vedno bolj jasno postaja, da so zahteve po odstopu demokratično izvoljenega vodstva politično in kapitalsko motivirane. Odrekati pravico zdravnikom, da izvolijo vodstvo po svoji izbiri in vodstvu odrekati pravico do tega, da začne s svojim delom in načrtovanimi spremembami v dobro zdravnikov in zobozdravnikov, je neposredna, odkrita grožnja zdravniški in zobozdravniški avtonomiji," je zdravnikom sporočila Čebašek Travnikova.

"Mirno lahko odidem"

Skupščina ZZS je najvišji organ zbornice, ki ima 90 članov, ki lahko sprožijo tudi razpravo in glasovanje o nezaupnici. O tej bodo glasovali prihodnji teden, 15. marca. Čebašek-Travnikova je razlogov, da bi sama ponudila odstop, ne vidi.

"Rada bi, da razumete, da v tej zgodbi ne gre zame. Sem proti koncu svoje strokovne poti in lahko mirno odidem - še preden sem prav prišla na zbornico, če je to resnična in prava volja članstva."

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 16

  • 02:47 7. Marec 2017.

    skerga planeta si pa ti padu

  • 18:40 6. Marec 2017.

    Moj komentar: samo še en lopov več je pokazal svoj obraz.

  • mib
    15:14 6. Marec 2017.

    Neverjetno.... pred funkcijo Dr. Jekill, z funkcijo, mr. Hyde...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.