Organizacije opozarjajo nase

Foto: Žurnal24 Za cilj so si zadali tudi ustanovitev mreže mladinskih centrov in odborov za mla
Mladi. Imajo lokalni program, a majhna proračunska sredstva.
Oglej si celoten članek

Na Mestni občini Maribor (MOM) so poslali v javno obravnavo lokalni program mladih, ki je prvi tovrstni v Sloveniji in bi lahko bil sprejet že marca. Program za obdobje treh let opredeljuje področje mladinskega dela in organiziranja. Z njim želijo spodbuditi dejavnosti, se med seboj povezati, poskrbeti za celostno promocijo in sistematično urediti financiranje.

Prav slednje pa predstavnike mladinskih organizacij najbolj razburja, saj je bila proračunska postavka za mladino v prvem branju proračuna zgolj 35.800 evrov, kar je za kar 20 tisoč manj kot lani in več kot desetkrat manj kot v Ljubljani. “Sredstva naj bi bila v drugem branju občutno višja, želimo si 120 tisoč evrov,” pojasnjuje Martina Rauter z urada za mladino MOM. Gregor Kosi iz Pekarne - magdalenske mreže še opozarja, da se politični podmladki ne bi smeli mešati v delovanje drugih organizacij in biti financirani iz iste malhe. Rauterjeva pomirja, da ti žal po zakonu spadajo v lokalne mladinske svete, ki pa v Mariboru niso preveč dejavni.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.