Slovenija
14 ogledov

Organizacije opozarjajo nase

Za cilj so si zadali tudi ustanovitev mreže mladinskih centrov in odborov za mla Žurnal24 main
Mladi. Imajo lokalni program, a majhna proračunska sredstva.

Na Mestni občini Maribor (MOM) so poslali v javno obravnavo lokalni program mladih, ki je prvi tovrstni v Sloveniji in bi lahko bil sprejet že marca. Program za obdobje treh let opredeljuje področje mladinskega dela in organiziranja. Z njim želijo spodbuditi dejavnosti, se med seboj povezati, poskrbeti za celostno promocijo in sistematično urediti financiranje.

Prav slednje pa predstavnike mladinskih organizacij najbolj razburja, saj je bila proračunska postavka za mladino v prvem branju proračuna zgolj 35.800 evrov, kar je za kar 20 tisoč manj kot lani in več kot desetkrat manj kot v Ljubljani. “Sredstva naj bi bila v drugem branju občutno višja, želimo si 120 tisoč evrov,” pojasnjuje Martina Rauter z urada za mladino MOM. Gregor Kosi iz Pekarne - magdalenske mreže še opozarja, da se politični podmladki ne bi smeli mešati v delovanje drugih organizacij in biti financirani iz iste malhe. Rauterjeva pomirja, da ti žal po zakonu spadajo v lokalne mladinske svete, ki pa v Mariboru niso preveč dejavni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.