Ortopedi ne operaciji

Foto: Žurnal24 Brigita Drnovšek Olup in Alojz Pleskovič iz UKC sta v torek zatrdila, da je bil
Ivan Zidar. "Stanje ni urgentno," naj bi dva dni pred urgentno operacijo presodili na ortopediji.
Oglej si celoten članek

Novo. Ivan Zidar naj bi bil dva dni pred urgentno operacijo na nevrološki kliniki ljubljanskega univerzitetnega kliničnega centra (UKC) pregledan na ortopedski kliniki, kjer pa naj ne bi odkrili nobenih indicev za urgentno operacijo. To nam je včeraj potrdilo več virov.

“Tega podatka nimam. Imam le dokumentacijo z nevrološke klinike, iz katere izhaja, da je bilo stanje urgentno, sicer bi nastala poškodba živca, ki bi lahko pomenila ohromitev desne noge,” pravi Zidarjev zagovornik Boštjan Penko.
 

Ortopedi neupoštevani
Preiskava na ortopedski kliniki pa naj bi bila glavni razlog za razkol med člani komisije, ki so opravljali interni strokovni nadzor – o tem smo poročali v torek.

Foto: Žurnal24 naslovnica, zidar

Predsednik komisije, specialist kirurg Vladimir Smrkolj, in nevrokirurg Borut Prestor naj bi upoštevala predvsem mnenje nevrologinje Bojane Žvan, ki je na dan operacije Zidarja pregledala, ter nevrokirurga Seyeda Yousefa Ardebilija, ki je Zidarja operiral.

Predstojnik ortopedske klinike Vane Antolič naj bi medtem vztrajal, da se pri ugotavljanju, ali je bila operacija nujna ali ne, upoštevajo tudi rezultati preiskave na ortopedski kliniki. Ker se to ni zgodilo, naj bi komisija mnenje podala mimo Antoliča.

Sodnica brez odgovora
Zidar včeraj pričakovano ni prišel na sodno obravnavo. UKC Ljubljana predsednici sodnega senata do včeraj še ni odgovoril, koliko časa naj bi predvidoma trajalo zdravljenje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.