Osnovna šola dobrih dejanj

Foto: Žurnal24 Učenci so na dobrodelni akciji Rdečega križa Drobtinica prodajali piškote, med i
OŠ Davorina Jenka. Učence učijo o dobrodelnosti, ekologiji in enakopravnosti.
Oglej si celoten članek

Na Osnovni šoli Davorina Jenka so imeli včeraj dobrodelni koncert za dom azilantov, v četrtek, 10. decembra, pa bodo pripravili dobrodelni koncert za starše. Izkupiček tega bo šel za šolski sklad.

Skoraj 700 učencev
• Unicef in Unesco. Unicefov krožek deluje že več kot deset let. Unesco je projekt šole od leta 2000, vanj pa so vključeni vsi učenci na šoli.
• Število učencev. OŠ Davorina Jenka Cerklje in podružnično šolo v Zalogu obiskuje 699 učencev.

V sklopu Unesca bodo v humanitarne namene prodajali novoletne voščilnice, ki so jih učenci izdelali s pomočjo likovnikov. Čez vse leto pa zbirajo kartuše za Rdeče noske. “Na šoli uvajamo Unescov pilotni projekt z naslovom Stereotipi, rasizem in diskriminacija, kajti v letošnjem šolskem letu je to tudi tema otroškega parlamenta,” je povedala ravnateljica Damijana Božič Močnik.

Unicefov krožek
Na šoli deluje tudi Unicefov krožek, ki ga obiskuje 11 učencev. Člani krožka pomagajo pri dobrodelnih akcijah, zbirajo igrače in hrano ter izdelujejo izdelke za dobrodelne namene. Šola je vključena tudi v projekte Eno, V.O.D.A., Pasavček in Mavričniki. Prek njih se otroci učijo o ekologiji, enakopravnosti, dobrodelnosti in spoštovanju drugega.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.