Slovenija
12 ogledov

Osnovna šola dobrih dejanj

Učenci so na dobrodelni akciji Rdečega križa Drobtinica prodajali piškote, med i Žurnal24 main
OŠ Davorina Jenka. Učence učijo o dobrodelnosti, ekologiji in enakopravnosti.

Na Osnovni šoli Davorina Jenka so imeli včeraj dobrodelni koncert za dom azilantov, v četrtek, 10. decembra, pa bodo pripravili dobrodelni koncert za starše. Izkupiček tega bo šel za šolski sklad.

Skoraj 700 učencev
• Unicef in Unesco. Unicefov krožek deluje že več kot deset let. Unesco je projekt šole od leta 2000, vanj pa so vključeni vsi učenci na šoli.
• Število učencev. OŠ Davorina Jenka Cerklje in podružnično šolo v Zalogu obiskuje 699 učencev.

V sklopu Unesca bodo v humanitarne namene prodajali novoletne voščilnice, ki so jih učenci izdelali s pomočjo likovnikov. Čez vse leto pa zbirajo kartuše za Rdeče noske. “Na šoli uvajamo Unescov pilotni projekt z naslovom Stereotipi, rasizem in diskriminacija, kajti v letošnjem šolskem letu je to tudi tema otroškega parlamenta,” je povedala ravnateljica Damijana Božič Močnik.

Unicefov krožek
Na šoli deluje tudi Unicefov krožek, ki ga obiskuje 11 učencev. Člani krožka pomagajo pri dobrodelnih akcijah, zbirajo igrače in hrano ter izdelujejo izdelke za dobrodelne namene. Šola je vključena tudi v projekte Eno, V.O.D.A., Pasavček in Mavričniki. Prek njih se otroci učijo o ekologiji, enakopravnosti, dobrodelnosti in spoštovanju drugega.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.