Ostajata dva interesenta

Foto: Žurnal24 Zadnjo besedo pri izbiri strateškega partnerja bo imel večinski lastnik PDP, Pos
Dokapitalizacija Palome. Zaposleni skeptični glede slovaškega partnerja.
Oglej si celoten članek

"Zdaj je še vse negotovo, čakamo na sredino maja, ko naj bi bilo več znanega," je včeraj za Žurnal pojasnil Jože Korotaj, predsednik sveta delavcev in delavski predstavnik v nadzornem svetu Palome.

Dobili bi se lahko maja
Večinski lastnik je včeraj predstavnikom zaposlenih predstavil potencialna strateška partnerja, ki naj bi dokapitalizirala podjetje. V Palomi si želijo s tem pridobiti od 15 do 20 milijonov evrov. Po besedah Korotaja ostajata le še dva interesenta (Zlatarna Celje je umaknila ponudbo), in sicer srbski Drenik in slovaški SHP. "Lastniki so nam pojasnili, da bodo prihodnji teden v sredo oba interesenta pozvali, naj jim sporočita, kakšne načrte imata kot potencialna partnerja s Palomo v prihodnjih letih," je povedal Korotaj.

V začetku maja naj bi bil sestanek uprave, predstavnikov delavcev, sedanjih lastnikov in potencialnih partnerjev, na katerem naj bi o dokapitalizaciji konkretneje spregovorili.

Krešo Šavrič, predsednik nadzornega sveta Palome, je za naš medij dejal, da se o dokapitalizaciji še vedno pogajajo in da težko napove, kdaj bi lahko prešli od besed k izvedbi.

Bojijo se odpuščanja
Zaposleni pa so že proti strateškemu partnerju iz Slovaške, saj je ta napovedal, da bi ob prevzemu odpustil kar 300 od 777 zaposlenih. Omenjeni morebitni partner naj bi za delež Palome ponujal sedem milijonov evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.