Slovenija
15 ogledov

Ostajata dva interesenta

Zadnjo besedo pri izbiri strateškega partnerja bo imel večinski lastnik PDP, Pos Žurnal24 main
Dokapitalizacija Palome. Zaposleni skeptični glede slovaškega partnerja.

"Zdaj je še vse negotovo, čakamo na sredino maja, ko naj bi bilo več znanega," je včeraj za Žurnal pojasnil Jože Korotaj, predsednik sveta delavcev in delavski predstavnik v nadzornem svetu Palome.

Dobili bi se lahko maja
Večinski lastnik je včeraj predstavnikom zaposlenih predstavil potencialna strateška partnerja, ki naj bi dokapitalizirala podjetje. V Palomi si želijo s tem pridobiti od 15 do 20 milijonov evrov. Po besedah Korotaja ostajata le še dva interesenta (Zlatarna Celje je umaknila ponudbo), in sicer srbski Drenik in slovaški SHP. "Lastniki so nam pojasnili, da bodo prihodnji teden v sredo oba interesenta pozvali, naj jim sporočita, kakšne načrte imata kot potencialna partnerja s Palomo v prihodnjih letih," je povedal Korotaj.

V začetku maja naj bi bil sestanek uprave, predstavnikov delavcev, sedanjih lastnikov in potencialnih partnerjev, na katerem naj bi o dokapitalizaciji konkretneje spregovorili.

Krešo Šavrič, predsednik nadzornega sveta Palome, je za naš medij dejal, da se o dokapitalizaciji še vedno pogajajo in da težko napove, kdaj bi lahko prešli od besed k izvedbi.

Bojijo se odpuščanja
Zaposleni pa so že proti strateškemu partnerju iz Slovaške, saj je ta napovedal, da bi ob prevzemu odpustil kar 300 od 777 zaposlenih. Omenjeni morebitni partner naj bi za delež Palome ponujal sedem milijonov evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.