Osumljenca v priporu vsaj še mesec dni

Foto: Benjamin Kovač
Foto: Benjamin Kovač
Zunajobravnavni senat ljubljanskega okrožnega sodišča je zavrnil obe pritožbi na sklep o priporu, ki sta ju prek svojih zagovornikov vložila osumljenca za rop banke SKB.
Oglej si celoten članek

Oba osumljenca, 31-letni Sašo Nose in 34-letni Dejan Vidmar, tako ostajata v priporu najmanj mesec dni.

Preiskovalna sodnica je na predlog okrožne državne tožilke Blanke Žgajnar pripor odredila po nedeljskem zaslišanju, tako Vidmar kot Nose pa sta se na sklep o priporu pritožila. Ker je senat njuno pritožbo zavrnil, je sklep o priporu potrjen. Po izteku enomesečnega pripora obstaja možnost, da se pripor podaljša še za dva meseca.

Zakon o kazenskem postopku opredeljuje, da sme senat vrhovnega sodišča osumljencem za kazniva dejanja, za katera je predvidenih več kot pet let zaporne kazni, pripor podaljšati še za dodatne tri mesece. V tem času mora biti vložena tudi obtožnica, sicer se mora osumljence izpustiti.

Naj vas spomnimo

Rop banke SKB se je zgodil v noči na 1. november 2005. Roparji so v banko prišli nekaj pred 23. uro, onesposobili varnostnika, prinesli orodje za vlamljanje in plastične zabojnike ter začeli z odpiranjem sefov. Vlomili so v 428 sefov, še v dodatnih 29 so poskusili vlomiti. Kraj kaznivega dejanja so zapustili okoli šeste ure zjutraj, po oceni policije pa so povzročili za okoli 32 milijonov evrov škode.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.