Slovenija
29 ogledov

Osumljenca v priporu vsaj še mesec dni

zaslisanje skb Benjamin Kovač
Zunajobravnavni senat ljubljanskega okrožnega sodišča je zavrnil obe pritožbi na sklep o priporu, ki sta ju prek svojih zagovornikov vložila osumljenca za rop banke SKB.

Oba osumljenca, 31-letni Sašo Nose in 34-letni Dejan Vidmar, tako ostajata v priporu najmanj mesec dni.

Preiskovalna sodnica je na predlog okrožne državne tožilke Blanke Žgajnar pripor odredila po nedeljskem zaslišanju, tako Vidmar kot Nose pa sta se na sklep o priporu pritožila. Ker je senat njuno pritožbo zavrnil, je sklep o priporu potrjen. Po izteku enomesečnega pripora obstaja možnost, da se pripor podaljša še za dva meseca.

Zakon o kazenskem postopku opredeljuje, da sme senat vrhovnega sodišča osumljencem za kazniva dejanja, za katera je predvidenih več kot pet let zaporne kazni, pripor podaljšati še za dodatne tri mesece. V tem času mora biti vložena tudi obtožnica, sicer se mora osumljence izpustiti.

Naj vas spomnimo

Rop banke SKB se je zgodil v noči na 1. november 2005. Roparji so v banko prišli nekaj pred 23. uro, onesposobili varnostnika, prinesli orodje za vlamljanje in plastične zabojnike ter začeli z odpiranjem sefov. Vlomili so v 428 sefov, še v dodatnih 29 so poskusili vlomiti. Kraj kaznivega dejanja so zapustili okoli šeste ure zjutraj, po oceni policije pa so povzročili za okoli 32 milijonov evrov škode.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.