Osumljenca za Juretov umor obtožena

Foto: Žurnal24 main Obtožnica proti obema osumljencema za okrutni umor Jureta Bajde je vložena.
Zagrebško tožilstvo je vložilo obtožnico proti 29-letnemu Armendu Musliuu in 32-letnemu Vitoriu Vukdedoviću zaradi ugrabitve in umora Slovenca Jureta Bajde.
Oglej si celoten članek

Dvaindvajsetletnega Jureta Bajdo so sredi junija našli mrtvega na območju Popovače jugovzhodno od Zagreba. Musliu in Vukdedović sta obtožena tudi nezakonitega posedovanja orožja. Za oba obtoženca je tožilec predlagal podaljšanje pripora do konca kazenskega postopka.

Zasledovala Juretove starše
Obtoženca naj bi 18. junija ugrabila Bajdo in od njegovih staršev zahtevala 200.000 evrov odkupnine. Bajdo sta najprej prepeljala v Zagreb, nato pa v počitniško hišo na območju Popovače. Štiri dni sta ugrabitelja klicala na mobilni telefon Juretovih staršev in zahtevala 200.000 evrov odkupnine. Vukdedović naj bi v Sloveniji celo zasledoval Iztoka Bajdo, ki mu je grozil, da bo tudi njega "enkrat recikliral". Po poročanju hrvaških medijev Iztok Bajda zaradi strahu, da bi mu nasilno odvzeli odkupnino, ni prinesel denarja na Hrvaško.

Obtožnica navaja, da sta Vukdedović in Musliu 21. junija okoli 21. ure v omenjeni počitniški hiši Bajdi zvezala roke s samolepilnim trakom in mu na glavo navlekla tri polivinilaste vrečke. Ko se je Jure zadušil, naj bi ga zakopala in pokrila z listjem in vejami.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.