Slovenija > Črna kronika
6 ogledov

Osumljenca za Juretov umor obtožena

Obtožnica proti obema osumljencema za okrutni umor Jureta Bajde je vložena. Žurnal24 main
Zagrebško tožilstvo je vložilo obtožnico proti 29-letnemu Armendu Musliuu in 32-letnemu Vitoriu Vukdedoviću zaradi ugrabitve in umora Slovenca Jureta Bajde.

Dvaindvajsetletnega Jureta Bajdo so sredi junija našli mrtvega na območju Popovače jugovzhodno od Zagreba. Musliu in Vukdedović sta obtožena tudi nezakonitega posedovanja orožja. Za oba obtoženca je tožilec predlagal podaljšanje pripora do konca kazenskega postopka.

Zasledovala Juretove starše
Obtoženca naj bi 18. junija ugrabila Bajdo in od njegovih staršev zahtevala 200.000 evrov odkupnine. Bajdo sta najprej prepeljala v Zagreb, nato pa v počitniško hišo na območju Popovače. Štiri dni sta ugrabitelja klicala na mobilni telefon Juretovih staršev in zahtevala 200.000 evrov odkupnine. Vukdedović naj bi v Sloveniji celo zasledoval Iztoka Bajdo, ki mu je grozil, da bo tudi njega "enkrat recikliral". Po poročanju hrvaških medijev Iztok Bajda zaradi strahu, da bi mu nasilno odvzeli odkupnino, ni prinesel denarja na Hrvaško.

Obtožnica navaja, da sta Vukdedović in Musliu 21. junija okoli 21. ure v omenjeni počitniški hiši Bajdi zvezala roke s samolepilnim trakom in mu na glavo navlekla tri polivinilaste vrečke. Ko se je Jure zadušil, naj bi ga zakopala in pokrila z listjem in vejami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.