Osumljeni več kot 15 tatvin

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Bovški policisti so pred enim tednom pri kampu Trnovo ob Soči prijeli 32-letnega Slovaka, ki je še z dvema prijateljema osumljen večjega števila tatvin na Bovškem in Tolminskem. Kljub obsežni iskalni akciji policija do danes dveh osumljencev še vedno ni našla.
Oglej si celoten članek

Policisti so 32-letnega slovaškega državljana prijeli 13. julija, okoli 4. ure zjutraj, ko so prejeli klic, da v kampu v Trnovem ob Soči tri neznane osebe poskušajo krasti.

Nedaleč stran so policisti našli dva osebna avtomobila s slovaškimi registrskimi številkami, ki naj bi domnevno pripadala pobeglim neznanim osebam. Kmalu zatem sta k voziloma pristopila dva neznana moška. Policisti so v skladu s svojimi pooblastili prijeli eno osebo, drugi pa je uspelo s kraja pobegniti.

Takoj po prijetju slovaškega državljana so policisti Policijske postaje Bovec za drugima dvema državljanoma Slovaške organizirali iskalno akcijo, v kateri je sodeloval tudi službeni pes, a pobeglih niso našli. Z dodatnim zbiranjem obvestil v tamkajšnjem kampu so še ugotovili, da so trije državljani Slovaške osumljeni tudi drzne tatvine v tamkajšnjem kampu, ko naj bi dvema francoskima državljanoma ukradli denar in fotoaparat ter nato pobegnili s kraja dogodka.

Na podlagi predhodno pridobljene odredbe dežurnega preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča v Novi Gorici so policisti preiskali tudi obe osebni vozili.

Omenjena združba je osumljena tudi 14 kaznivih dejanj tatvin in drznih tatvin na območju Policijske postaje Tolmin v okviru javne prireditve Metalcamp.

Proti 32-letniku so bovški policisti zaradi utemeljenega suma storitve več kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete podali kazensko ovadbo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 17:48 21. Julij 2011.

    Teli Slovaki so enaki,kot mama Elka in njeni sorodniki.Bi jih blo potrebno mal bolj preverjat,ko se gibljejo po Sloveniji!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.