Slovenija > Črna kronika
17 ogledov

Osumljeni več kot 15 tatvin

Blejski kamp je ta čas zelo dobro zaseden, novi gostje še prihajajo, v letošnji Žurnal24 main
Bovški policisti so pred enim tednom pri kampu Trnovo ob Soči prijeli 32-letnega Slovaka, ki je še z dvema prijateljema osumljen večjega števila tatvin na Bovškem in Tolminskem. Kljub obsežni iskalni akciji policija do danes dveh osumljencev še vedno ni našla.

Policisti so 32-letnega slovaškega državljana prijeli 13. julija, okoli 4. ure zjutraj, ko so prejeli klic, da v kampu v Trnovem ob Soči tri neznane osebe poskušajo krasti.

Nedaleč stran so policisti našli dva osebna avtomobila s slovaškimi registrskimi številkami, ki naj bi domnevno pripadala pobeglim neznanim osebam. Kmalu zatem sta k voziloma pristopila dva neznana moška. Policisti so v skladu s svojimi pooblastili prijeli eno osebo, drugi pa je uspelo s kraja pobegniti.

Takoj po prijetju slovaškega državljana so policisti Policijske postaje Bovec za drugima dvema državljanoma Slovaške organizirali iskalno akcijo, v kateri je sodeloval tudi službeni pes, a pobeglih niso našli. Z dodatnim zbiranjem obvestil v tamkajšnjem kampu so še ugotovili, da so trije državljani Slovaške osumljeni tudi drzne tatvine v tamkajšnjem kampu, ko naj bi dvema francoskima državljanoma ukradli denar in fotoaparat ter nato pobegnili s kraja dogodka.

Na podlagi predhodno pridobljene odredbe dežurnega preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča v Novi Gorici so policisti preiskali tudi obe osebni vozili.

Omenjena združba je osumljena tudi 14 kaznivih dejanj tatvin in drznih tatvin na območju Policijske postaje Tolmin v okviru javne prireditve Metalcamp.

Proti 32-letniku so bovški policisti zaradi utemeljenega suma storitve več kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete podali kazensko ovadbo.

Komentarjev 1