Slovenija
24 ogledov

Sedem Romunov kradlo dizel

1/4
Žurnal24 main
Sedem Romunov, starih od 21 do 44 let, je v četrtek ponoči v bližini Turnišča s črpalkami kradlo dizelsko gorivo iz parkiranih tovornjakov. Voznika spala, policisti tatove prijeli.
V GALERIJI si lahko ogledate fotografije, kako so Romuni prečrpavali gorivo s tovornega vozila. 

Patrulja Policijske postaje za izravnalne ukrepe Policijske uprave (PU) Murska Sobota je v četrtek okoli prve ure zjutraj opravljala nadzor na avtocestnem počivališču Dolinsko v bližini Turnišča.

Policista sta med nadzorom opazila, da neznanci s črpalkami, ki so nameščene na tovornem avtomobilu, prečrpavajo dizelsko gorivo iz dveh tovornih avtomobilov s poljsko in slovaško registracijo v rezervoarje dveh drugih tovornih avtomobilov z romunsko registrsko tablico. Tovornjaki so bili parkirani vzporedno drug ob drugem.









Pri ogledu kraja kaznivega dejanja so policisti ugotovili še, da so osumljenci poskušali vlomiti tudi v rezervoarje drugih tovornih avtomobilov, v katerih so spali vozniki, kar pa jim ni uspelo.

Vozniki spali, Romuni kradli
Sedem Romunov, starih od 21 do 44 let, se je pripeljalo z dvema tovornima avtomobiloma na parkirišče Dolinsko. Parkirali so vzporedno ob drugih tovornih avtomobilih.

"Medtem ko sta voznik poljskega in voznik slovenskega tovornjaka spala v kabini, so osumljenci to izkoristili, na silo odprli rezervoarje njunih vozil in s posebej prilagojeno črpalko prečrpavali gorivo v rezervoarje svojih tovornjakov," je v sporočilu za medije zapisal Jožef Prša, tiskovni predstavnik PU Murska Sobota.

Do trenutka, ko so jih zalotili policisti, je Romunom uspelo iz obeh vozil prečrpati okoli 150 litrov goriva.

Ostale štiri osumljence, ki so s kraja dogodka pobegnili, so policisti izsledili na cestninski postaji v Dragotincih.




Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.