Otok za 500 ljudi

Foto: Žurnal24 Med ločenimi frakcijami se včasih znajdejo odvržene mrtve živali, mi pa smo odkr
Pritožbe. Posod za ločeno zbiranje odpadkov niso približali uporabnikom.
Oglej si celoten članek

“Sprašujem se, kdo v občini odloča o lokaciji otokov za ločeno zbiranje odpadkov in v kakšnem času je treba odpadke odpeljati,” pravi bralec Boris. Ugotavlja, da so zabojniki pogosto polni, zato morajo ljudje odpadke puščati poleg njih, kar jih odvrača od ločenega zbiranja. Po njegovem mnenju bi morali ekološke otoke približali občanom.

“Živim v večstanovanjski hiši s 120 prebivalci, kar je že vas,” meni Boris in predlaga, naj se postavijo zabojniki čim bližje takšnih vasi.

Vse je po pravilih

Neozaveščenost
Zaklenjeni zaboji. Na komunali ugotavljajo, da so ljudje bolj ozaveščeni kot nekoč. “Če pa bi bili še bolj, bi bili pokrovi zabojnikov odklenjeni, odlaganje odpadkov pa zato lažje in hitrejše,” pravi Jazbinškova.

“Odredba za ločeno zbiranje frakcij predvideva eno zbiralnico na 500 prebivalcev,” pojasnjuje Mojca Jazbinšek s sevniške komunale. “Po veljavnih pravilih hiši s 120 prebivalci ne pripada ekološki otok, je pa najbližja zbiralnica postavljena le nekaj metrov stran,” navaja Jazbinškova in dodaja, da so v blokovskem naselju otoki na gosto posejani, v celotni občini pa jih je 63. Papir in plastiko praviloma pobirajo enkrat na teden (ob torkih), steklo pa enkrat na mesec, razloži.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.