Slovenija
9 ogledov

Otok za 500 ljudi

Med ločenimi frakcijami se včasih znajdejo odvržene mrtve živali, mi pa smo odkr Žurnal24 main
Pritožbe. Posod za ločeno zbiranje odpadkov niso približali uporabnikom.

“Sprašujem se, kdo v občini odloča o lokaciji otokov za ločeno zbiranje odpadkov in v kakšnem času je treba odpadke odpeljati,” pravi bralec Boris. Ugotavlja, da so zabojniki pogosto polni, zato morajo ljudje odpadke puščati poleg njih, kar jih odvrača od ločenega zbiranja. Po njegovem mnenju bi morali ekološke otoke približali občanom.

“Živim v večstanovanjski hiši s 120 prebivalci, kar je že vas,” meni Boris in predlaga, naj se postavijo zabojniki čim bližje takšnih vasi.

Vse je po pravilih

Neozaveščenost
Zaklenjeni zaboji. Na komunali ugotavljajo, da so ljudje bolj ozaveščeni kot nekoč. “Če pa bi bili še bolj, bi bili pokrovi zabojnikov odklenjeni, odlaganje odpadkov pa zato lažje in hitrejše,” pravi Jazbinškova.

“Odredba za ločeno zbiranje frakcij predvideva eno zbiralnico na 500 prebivalcev,” pojasnjuje Mojca Jazbinšek s sevniške komunale. “Po veljavnih pravilih hiši s 120 prebivalci ne pripada ekološki otok, je pa najbližja zbiralnica postavljena le nekaj metrov stran,” navaja Jazbinškova in dodaja, da so v blokovskem naselju otoki na gosto posejani, v celotni občini pa jih je 63. Papir in plastiko praviloma pobirajo enkrat na teden (ob torkih), steklo pa enkrat na mesec, razloži.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.