Otroci iz vrtca za zavetišče

Foto: Žurnal24 7 ton hrane na leto porabijo za pse in mačke v Zavetišču Horjul. Poleg tega poma
Naklo. Najstarejši oddelek vrtca Rožle zbral zajeten kup hrane za živali.
Oglej si celoten članek
Zbiranje. Za horjulsko zavetišče sta hrano in druge potrebščine zbirali tudi OŠ France Prešeren in OŠ Šenčur. V zavetišču je trenutno nastanjenih 30 psov in 60 mačk.
Zavetišču Horjul je mogoče pomagati tudi s prispevki na račun NLB: 02027 0254948113

Živali. Več deset kilogramov hrane za Zavetišče Horjul so zbrali otroci oddelka 7 vrtca Rožle v Naklem. “Pomembno je, da že zelo zgodaj razvijajo čut,” sta opozorili vzgojiteljici v vrtcu Jana in Zora ter Polona Samec, vodja zavetišča Horjul. “Zelo sva presenečeni, da je lahko ena skupina toliko nabrala,” nista skrivali zadovoljstva vzgojiteljici.

Najstarejši oddelek vrtca v Naklem se je tako vključil v akcijo Živimo z naravo, odločitev o pomoči zavetišču pa ni presenetljiva. Jana in Zora sta veliki ljubiteljici živali. Z otroki pozimi pogosto nosita hrano tudi v gozd. Ozaveščanje otrok na tem področju se jima zdi zelo pomembno. “Na ta način razvijajo čut do narave, živali, posledično pa tudi do ljudi,” sta dejali, veseli, da so tudi starši akcijo sprejeli z razumevanjem. Zavetišča Horjul sicer ne bodo obiskali, da ne bi preveč razburjali živali, bo pa vodja Polona Samec aprila obiskala vrtec.

Na tem področju sva doma; sami imava zelo radi živali in otroci to vedo.
vzgojiteljici Jana in Zora.

Ozaveščanje otrok
Vsaka pomoč je dobrodošla, je akcijo pozdravila Samčeva, še posebej, ker na leto porabijo ogromno hrane in materiala. “Stik z otroki je zelo pomemben. Bistveno je, da se začnemo o teh stvareh pogovarjati, ker nanje lahko vplivamo z ozaveščanjem,” je sklenila.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.