Slovenija
29 ogledov

Otroci iz vrtca za zavetišče

7 ton hrane na leto porabijo za pse in mačke v Zavetišču Horjul. Poleg tega poma Žurnal24 main
Naklo. Najstarejši oddelek vrtca Rožle zbral zajeten kup hrane za živali.
Zbiranje. Za horjulsko zavetišče sta hrano in druge potrebščine zbirali tudi OŠ France Prešeren in OŠ Šenčur. V zavetišču je trenutno nastanjenih 30 psov in 60 mačk.
Zavetišču Horjul je mogoče pomagati tudi s prispevki na račun NLB: 02027 0254948113

Živali. Več deset kilogramov hrane za Zavetišče Horjul so zbrali otroci oddelka 7 vrtca Rožle v Naklem. “Pomembno je, da že zelo zgodaj razvijajo čut,” sta opozorili vzgojiteljici v vrtcu Jana in Zora ter Polona Samec, vodja zavetišča Horjul. “Zelo sva presenečeni, da je lahko ena skupina toliko nabrala,” nista skrivali zadovoljstva vzgojiteljici.

Najstarejši oddelek vrtca v Naklem se je tako vključil v akcijo Živimo z naravo, odločitev o pomoči zavetišču pa ni presenetljiva. Jana in Zora sta veliki ljubiteljici živali. Z otroki pozimi pogosto nosita hrano tudi v gozd. Ozaveščanje otrok na tem področju se jima zdi zelo pomembno. “Na ta način razvijajo čut do narave, živali, posledično pa tudi do ljudi,” sta dejali, veseli, da so tudi starši akcijo sprejeli z razumevanjem. Zavetišča Horjul sicer ne bodo obiskali, da ne bi preveč razburjali živali, bo pa vodja Polona Samec aprila obiskala vrtec.

Na tem področju sva doma; sami imava zelo radi živali in otroci to vedo.
vzgojiteljici Jana in Zora.

Ozaveščanje otrok
Vsaka pomoč je dobrodošla, je akcijo pozdravila Samčeva, še posebej, ker na leto porabijo ogromno hrane in materiala. “Stik z otroki je zelo pomemben. Bistveno je, da se začnemo o teh stvareh pogovarjati, ker nanje lahko vplivamo z ozaveščanjem,” je sklenila.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.