Otroci pišejo pisma

Foto: Žurnal24 Na Rdečem križu Maribor počitnice v Punatu pomagajo omogočiti tudi tistim otroko
Predčasno končane počitnice otrok v Punatu še vedno razburjajo.
Oglej si celoten članek

Na uredništvo Žurnala24 je fant, ki je s še 33 otroki predčasno končal letovanje z Rdečim križem (RK) v Punatu na otoku Krk, poslal pismo s svojo resnico in očitki upravniku in učiteljem v tem letovišču. Mama 14-letnega otroka za posredovanje njegove zgodbe medijem ni vedela. Ko smo poklicali mladoletnika, nas je mama prosila, naj ne izdamo njegove identitete, saj se bodo v družini pogovorili.

Prihodnji teden jasneje
Alojz Kovačič, sekretar RK Maribor, je včeraj odpotoval v Punat, kjer bodo opravili kratko analizo.

"S predsednikom RK se bova z upravnikom, pedagoškim vodjo in njegovim pomočnikom ter zdravnikom pogovorila. V dobrem tednu bomo pripravili pregled dogajanja v peti izmeni,"
pravi Kovačič, ki v 54 letih letovanj ne pomni tolikšnega razgrajanja.

Otroci naj bi grozili drugim, napovedovali, da bodo uničili mladinski počitniški dom in zažgali avtobus RK. Upravnik, za katerega otroci trdijo, da je bil do njih nasilen, ima zaradi udarca s stolom, ki ga je dvignil in z njim zamahnil mlad fant, veliko modrico. "Mislim, da ima zlomljeno roko," doda Kovačič.

Kar pa se tiče vprašanja usposobljenosti vzgojiteljev, Kovačič odgovarja, da verjetno niso vsi enako sposobni.

Štiriintrideset otrok, ki so morali predčasno končati počitnice, je na avtobusu na poti domov spremljal tudi varnostnik, s tremi največjimi razgrajači naj bi se vzgojitelji zaradi groženj bali potovati.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.