Slovenija
21 ogledov

Otroci pišejo pisma

Na Rdečem križu Maribor počitnice v Punatu pomagajo omogočiti tudi tistim otroko Žurnal24 main
Predčasno končane počitnice otrok v Punatu še vedno razburjajo.

Na uredništvo Žurnala24 je fant, ki je s še 33 otroki predčasno končal letovanje z Rdečim križem (RK) v Punatu na otoku Krk, poslal pismo s svojo resnico in očitki upravniku in učiteljem v tem letovišču. Mama 14-letnega otroka za posredovanje njegove zgodbe medijem ni vedela. Ko smo poklicali mladoletnika, nas je mama prosila, naj ne izdamo njegove identitete, saj se bodo v družini pogovorili.

Prihodnji teden jasneje
Alojz Kovačič, sekretar RK Maribor, je včeraj odpotoval v Punat, kjer bodo opravili kratko analizo.

"S predsednikom RK se bova z upravnikom, pedagoškim vodjo in njegovim pomočnikom ter zdravnikom pogovorila. V dobrem tednu bomo pripravili pregled dogajanja v peti izmeni,"
pravi Kovačič, ki v 54 letih letovanj ne pomni tolikšnega razgrajanja.

Otroci naj bi grozili drugim, napovedovali, da bodo uničili mladinski počitniški dom in zažgali avtobus RK. Upravnik, za katerega otroci trdijo, da je bil do njih nasilen, ima zaradi udarca s stolom, ki ga je dvignil in z njim zamahnil mlad fant, veliko modrico. "Mislim, da ima zlomljeno roko," doda Kovačič.

Kar pa se tiče vprašanja usposobljenosti vzgojiteljev, Kovačič odgovarja, da verjetno niso vsi enako sposobni.

Štiriintrideset otrok, ki so morali predčasno končati počitnice, je na avtobusu na poti domov spremljal tudi varnostnik, s tremi največjimi razgrajači naj bi se vzgojitelji zaradi groženj bali potovati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.