Otroka zbil na prehodu za pešce, plačilni nalog pa otrokovim staršem

Foto: Saša Despot prehod za pešce
V Novi Gorici na Cankarjevi ulici se je v ponedeljek popoldan pripetila prometna nesreča v kateri je bil udeležen 13-letni otrok.
Oglej si celoten članek

"Otrok se je s kolesom zapeljal čez označen prehod za pešce v trenutku, ko je z njegove leve strani pravilno po ulici pripeljal voznik osebnega avtomobila. K sreči je voznik avtomobila trčil le v zadnje kolo tako, da otrok ni niti padel s kolesa in se ni telesno poškodoval," so sporočili z novogoriške policijske uprave. Dodali so še, da bosta plačilni nalog za otrokovo nepravilno vožnjo čez vozišče dobila njegova starša.

Prehod za pešce je namreč "del vozišča, ki je namenjen prehajanju pešcev čez cesto", zato se čez prehod za pešce ne sme peljati s kolesom.

dezurni@zurnal24.si

 

 

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 25

  • 12:14 23. Avgust 2017.

    Vsi katerih otroci so opravili kolesarski izpit v osnovni šoli in smo kdaj prebrali CCP vemo, da je temu tako. …

  • 07:22 23. Avgust 2017.

    Se pravi, vse kar ni pešec lahko zbiješ? Sam vprašam....

  • 17:51 22. Avgust 2017.

    Glede na to kdo nam piše zakone ..............logično je, da na prehodu za pešce ne pričakuješ nekoga z kolesom ali …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.