Slovenija > Črna kronika
23296 ogledov

Otroka zbil na prehodu za pešce, plačilni nalog pa otrokovim staršem

prehod za pešce Saša Despot
V Novi Gorici na Cankarjevi ulici se je v ponedeljek popoldan pripetila prometna nesreča v kateri je bil udeležen 13-letni otrok.

"Otrok se je s kolesom zapeljal čez označen prehod za pešce v trenutku, ko je z njegove leve strani pravilno po ulici pripeljal voznik osebnega avtomobila. K sreči je voznik avtomobila trčil le v zadnje kolo tako, da otrok ni niti padel s kolesa in se ni telesno poškodoval," so sporočili z novogoriške policijske uprave. Dodali so še, da bosta plačilni nalog za otrokovo nepravilno vožnjo čez vozišče dobila njegova starša.

Prehod za pešce je namreč "del vozišča, ki je namenjen prehajanju pešcev čez cesto", zato se čez prehod za pešce ne sme peljati s kolesom.

dezurni@zurnal24.si

 

 

 

 

Komentarjev 25
  • mymind 12:14 23.avgust 2017.

    Vsi katerih otroci so opravili kolesarski izpit v osnovni šoli in smo kdaj prebrali CCP vemo, da je temu tako. Če bi bilo drugače, ne vem zakaj ste potem nekje zebra in kolesarska steza in drugje samo zebra. Staro pravilo, ...prikaži več ki se ga kolesarji ne držijo. Mimogrede, če je kolesar prečkal cesto na prehodi za pešce, pomeni tudi da se je vozilo po pločniku, ki njim ni namenjeno! Mogoče bi se kdo od zgornjih komentatorjev vprašal, kako bi bilo, če bi pa kolesar na pločniku zbil majhnega otroka?

  • Fulmmer 07:22 23.avgust 2017.

    Se pravi, vse kar ni pešec lahko zbiješ? Sam vprašam....

  • Avatar Leon
    Leon 17:51 22.avgust 2017.

    Glede na to kdo nam piše zakone ..............logično je, da na prehodu za pešce ne pričakuješ nekoga z kolesom ali mopedom ,ki po novi idiotski prometni zakonodaji vozijo tudi po pločnikih (Maribor je primer idiotizma) enako kot na AC ! ...prikaži več! Torej nekdo mora nadzirati promet in sankcionirati kršitelje dokler se ne socializirajo . V nasprotnem pa naj gredo organi nadzora na socializacijo v kakšen prometni agility !