Otroke usmerjajo k lastni ustvarjalnosti

Foto: Žurnal24 Varstvo v spodbudnem okolju hiše otrok temelji na vodilu Pomagaj mi, da bom nare
Hiša otrok. Diplome trem vzgojiteljicam.
Oglej si celoten članek

S podelitvijo diplom trem vzgojiteljicam Hiše otrok podjetja Istrabenz Gorenje, zasebnega varstva, ki deluje po načelih metode montessori, je ta novogoriški vrtec, ki od oktobra 2008 deluje na Tumovi ulici, tudi uradno postal najbolje usposobljena organizacija za vzgojo otrok z upoštevanjem njihove lastne ustvarjalnosti v širši primorski regiji. Hišo otrok trenutno obiskuje 24 otrok, na prosto mesto pa jih čaka več kot 30. Varstvo je omogočeno od 8. do 17. ure, čas obiskovanj pa je zelo prilagodljiv, saj nekateri otroci prihajajo samo dopoldne oziroma popoldne, nekateri pa samo dvakrat ali trikrat na teden.

V večje prostore
V izobraževanje, ki poteka v Ljubljani in Rimu, je zdaj vključena še četrta vzgojiteljica, z otroki pa je dvakrat na teden tudi angleško govoreča vzgojiteljica. Metoda montessori temelji na prepričanju, da otroci radi delajo, zato jim morajo vzgojitelji pomagati najti pot do lastne ustvarjalnosti. Ker so prostori na Tumovi ulici postali pretesni, je predvidena selitev na novo lokacijo v Kromberk, kjer bo za vrtec namenjenih 400 m2 površin. “Sem optimistka in računam, da se bomo preselili do konca leta,” je povedala vršilka dolžnosti vodje Hiše otrok Jana Nemec Golob.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.