Slovenija
2953 ogledov

Otroke usmerjajo k lastni ustvarjalnosti

Varstvo v spodbudnem okolju hiše otrok temelji na vodilu Pomagaj mi, da bom nare Žurnal24 main
Hiša otrok. Diplome trem vzgojiteljicam.

S podelitvijo diplom trem vzgojiteljicam Hiše otrok podjetja Istrabenz Gorenje, zasebnega varstva, ki deluje po načelih metode montessori, je ta novogoriški vrtec, ki od oktobra 2008 deluje na Tumovi ulici, tudi uradno postal najbolje usposobljena organizacija za vzgojo otrok z upoštevanjem njihove lastne ustvarjalnosti v širši primorski regiji. Hišo otrok trenutno obiskuje 24 otrok, na prosto mesto pa jih čaka več kot 30. Varstvo je omogočeno od 8. do 17. ure, čas obiskovanj pa je zelo prilagodljiv, saj nekateri otroci prihajajo samo dopoldne oziroma popoldne, nekateri pa samo dvakrat ali trikrat na teden.

V večje prostore
V izobraževanje, ki poteka v Ljubljani in Rimu, je zdaj vključena še četrta vzgojiteljica, z otroki pa je dvakrat na teden tudi angleško govoreča vzgojiteljica. Metoda montessori temelji na prepričanju, da otroci radi delajo, zato jim morajo vzgojitelji pomagati najti pot do lastne ustvarjalnosti. Ker so prostori na Tumovi ulici postali pretesni, je predvidena selitev na novo lokacijo v Kromberk, kjer bo za vrtec namenjenih 400 m2 površin. “Sem optimistka in računam, da se bomo preselili do konca leta,” je povedala vršilka dolžnosti vodje Hiše otrok Jana Nemec Golob.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.