Otvoritev sezone v ledeni Krki

Foto: Žurnal24 (Foto: Klub za podvodne aktivnosti Novo mesto)
V Novem mestu bo opoldne tradicionalno odprtje potapljaške sezone s potopom v Krko. V hladno reko se bodo podali potapljači iz vse Slovenije.
Oglej si celoten članek

Klub za podvodne aktivnosti Novo mesto danes prireja že 17. odprtje potapljaške sezone s potopom v reko Krko. Potapljači bodo s potopom v zimsko ohlajeno reko prikazali zmožnost potapljanja v najtežjih razmerah, je dejal predstavnik kluba Aleš Blatnik.

Simbolno odprtje sezone
Po njegovih besedah bodo s 17. srečanjem, ki poteka pod okriljem Slovenske potapljaške zveze, simbolno odprli sezono. Odločili so se za zimske razmere, saj želijo pokazati, da se potapljači pod vodno gladino spuščajo skozi vse leto in v vseh razmerah. Kot zanimivost: Krka ima trenutno okoli 4 stopinje Celzija.

Za potapljače sta zaradi boljše vidnosti v morju in manjše gneče ob njem najbolj zanimiva ravno jesenski in zimski čas. Lanskega odprtja sezone se je udeležilo približno 90 potapljačev, od teh se jih je skoraj 40 potopilo. Podobno udeležbo pričakujejo tudi danes.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.