Slovenija
26 ogledov

Otvoritev sezone v ledeni Krki

(Foto: Klub za podvodne aktivnosti Novo mesto) Žurnal24 main
V Novem mestu bo opoldne tradicionalno odprtje potapljaške sezone s potopom v Krko. V hladno reko se bodo podali potapljači iz vse Slovenije.

Klub za podvodne aktivnosti Novo mesto danes prireja že 17. odprtje potapljaške sezone s potopom v reko Krko. Potapljači bodo s potopom v zimsko ohlajeno reko prikazali zmožnost potapljanja v najtežjih razmerah, je dejal predstavnik kluba Aleš Blatnik.

Simbolno odprtje sezone
Po njegovih besedah bodo s 17. srečanjem, ki poteka pod okriljem Slovenske potapljaške zveze, simbolno odprli sezono. Odločili so se za zimske razmere, saj želijo pokazati, da se potapljači pod vodno gladino spuščajo skozi vse leto in v vseh razmerah. Kot zanimivost: Krka ima trenutno okoli 4 stopinje Celzija.

Za potapljače sta zaradi boljše vidnosti v morju in manjše gneče ob njem najbolj zanimiva ravno jesenski in zimski čas. Lanskega odprtja sezone se je udeležilo približno 90 potapljačev, od teh se jih je skoraj 40 potopilo. Podobno udeležbo pričakujejo tudi danes.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.