Ovadili pet ljudi

Foto: Žurnal24 (Foto: Nino Verdnik)
Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije na Policijske uprave Murska Sobota so pri obravnavi sumov kaznivih dejanj v povezanih družbah Mura v stečaju ovadili pet ljudi.
Oglej si celoten članek

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije na Policijske uprave Murska Sobota so pri obravnavi sumov kaznivih dejanj v povezanih družbah Mura v stečaju končali preiskavo. Na Okrožno državno tožilstvo v Murski Soboti so podali dve kazenski ovadbi za dvanajst kaznivih dejanj, v kazenskih ovadbah pa so ovadili pet osumljencev. Vsi osumljenci so državljani Republike Slovenije.

Kazenske ovadbe
Podali so kazenske ovadbe zoper štiri osebe.  Za kazniva dejanja zaradi  zlorabe položaja ali pravic, ponareditve ali uničenja poslovnih listin in devet kaznivih dejanj poslovne goljufije na škodo pogodbenih izvajalcev del.

Prav tako so podali kazensko ovadbo zoper odgovorno osebo hčerinske družbe, za storitev kaznivega dejanja ponareditve ali uničenja poslovnih listin. Nanaša pa se na predložitev poslovnega poročila – računovodskih izkazov družbe, za potrebe konsolidacije letnih bilanc in pripravo načrtov za poslovno leto 2009, so sporočili iz Policijske uprave Murska Sobota.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.