Slovenija
16 ogledov

Ovadili pet ljudi

(Foto: Nino Verdnik) Žurnal24 main
Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije na Policijske uprave Murska Sobota so pri obravnavi sumov kaznivih dejanj v povezanih družbah Mura v stečaju ovadili pet ljudi.

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije na Policijske uprave Murska Sobota so pri obravnavi sumov kaznivih dejanj v povezanih družbah Mura v stečaju končali preiskavo. Na Okrožno državno tožilstvo v Murski Soboti so podali dve kazenski ovadbi za dvanajst kaznivih dejanj, v kazenskih ovadbah pa so ovadili pet osumljencev. Vsi osumljenci so državljani Republike Slovenije.

Kazenske ovadbe
Podali so kazenske ovadbe zoper štiri osebe.  Za kazniva dejanja zaradi  zlorabe položaja ali pravic, ponareditve ali uničenja poslovnih listin in devet kaznivih dejanj poslovne goljufije na škodo pogodbenih izvajalcev del.

Prav tako so podali kazensko ovadbo zoper odgovorno osebo hčerinske družbe, za storitev kaznivega dejanja ponareditve ali uničenja poslovnih listin. Nanaša pa se na predložitev poslovnega poročila – računovodskih izkazov družbe, za potrebe konsolidacije letnih bilanc in pripravo načrtov za poslovno leto 2009, so sporočili iz Policijske uprave Murska Sobota.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.