Ovadili peterico nestrpnih navijačev

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Bežigrajski policisti so ovadili pet Slovencev, ki so konec maja sredi nogometne tekme v Stožicah izobesili transparent s homofobično vsebino.
Oglej si celoten članek

Navijači (menda so pripadniki skupine Green Dragons) so namreč konec maja na nogometni tekmi med kranjskim Triglavom in ljubljansko Olimpijo v Stožicah obesili transparent s homofobno vsebino ter zažgali mavrično zastavo z znakom stop.

Višje sodišče v Ljubljani pa je avgusta razsojalo o spodbujanju sovraštva, nasilja ali nestrpnosti zaradi napada na gejevskega aktivista Mitjo Blažiča pred ljubljanskim lokalom Cafe Open; napadalcem je po pritožbi znižalo zaporno kazen z leta in pol na sedem mesecev.

Šlo je za prvo tovrstno obsodbo, zato je bil kljub znižani kazni Blažič z razpletom zadovoljen.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 22:22 5. September 2011.

    Že stara slovanska modrost pravi:<br />Raje debel od sladoleda, kot p*e*d*r*a* za soseda ;)

  • 19:59 5. September 2011.

    oni bi morali držati transparent z napisom ''mi smo omejeni nerazgledani ljudje''.

  • 19:31 5. September 2011.

    Minuse talajo kakopak tisti, ki si niso pripravljeni priznati, da jih vodijo custva in niso dorasli svetu, ki temelji na …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.