Paciente, ki čakajo pred zdravstvenim domom, odslovili

Foto: Matej Praprotnik
Foto: Matej Praprotnik
Prednost imajo bolniki, ki imajo kartoteko v ZD Ljubljana.
Oglej si celoten članek

Paciente, ki so zjutraj ponovno prišli pred Zdravstveni dom (ZD) Ljubljana, v želji, da bi dobili svojega osebnega zdravnika, je tamkajšnje osebje odslovilo. 

Prednost imajo bolniki, ki imajo kartoteko v ZD Ljubljana

Iz ZD Ljubljana, kjer sta pretekli teden paciente začeli opredeljevati dve zdravnici, so v petek sporočili, da bodo glede na izkušnje v zadnjih dneh paciente na opredelitev vabili vabili. "Prednostno bomo klicali najbolj ranljive skupine, starejše in kronične bolnike nad 65 let, ki so izgubili zdravnika v enoti Bežigrad, kjer imajo tudi zdravstveno kartoteko. Zato vse paciente obveščamo, naj pridejo v Zdravstveni dom Bežigrad za opredelitev le v primeru klica in dodeljenega termina," sporočajo. 

V skladu s pravili obveznega zdravstvenega zavarovanja se pri procesu opredeljevanja pri izbranem zdravniku izpolni ustrezna listina – Izjava o izbiri osebnega zdravnika, ki jo pacient ob opredelitvi podpiše. Pacient se ob tem tudi spozna z zdravnikom, načinom dela v ambulanti ter urnikom. 

"Velikega števila oseb pred ZD nismo pričakovali"

S 3. 1. 2023 sta v enoti Bežigrad začeli delati dve zdravnici družinske medicine, ena v obsegu 0,6 programa in druga v obsegu 1,0 programa. Skladno s procesom uvajanja je bilo predvideno, da zdravnici najprej spoznata delovno okolje, prostore, servisne storitve, podporne službe ter se seznanita s pravilniki in internimi navodili in tako začneta opredeljevati paciente nekaj dni pozneje.
"Novica o prisotnosti novih zdravnic se je razširila, nepričakovano smo bili soočeni z velikim številom oseb, ki so se obrnile na zdravstveni dom iz Ljubljane in drugod, zato sta zdravnici takoj začeli z opredeljevanjem," so konec tedna tedna, po tem, ko so pacienti od zgodnjih jutranjih urah čakali pred ZD Bežigrad, sporočili iz ZD. 

Novi zdravnici bosta skupno opredelili okoli 2500 oseb, v občini Ljubljana pa naj bi bilo brez osebnega zdravnika 30 tisoč ljudi.  

 

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 11:05 10. Januar 2023.

    Globizem svobode!

  • 11:28 9. Januar 2023.

    Ljubljančani, a ste pri sebi ali ste totalno prizadeti??? Janković vam PRAZNI 🌲🌳Rožnik, pelje vam drek skozi vodovarstveno območje, krade …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.