Slovenija
1173 ogledov

Paciente, ki čakajo pred zdravstvenim domom, odslovili

ZD LJubljana Matej Praprotnik
Prednost imajo bolniki, ki imajo kartoteko v ZD Ljubljana.

Paciente, ki so zjutraj ponovno prišli pred Zdravstveni dom (ZD) Ljubljana, v želji, da bi dobili svojega osebnega zdravnika, je tamkajšnje osebje odslovilo. 

Prednost imajo bolniki, ki imajo kartoteko v ZD Ljubljana

Iz ZD Ljubljana, kjer sta pretekli teden paciente začeli opredeljevati dve zdravnici, so v petek sporočili, da bodo glede na izkušnje v zadnjih dneh paciente na opredelitev vabili vabili. "Prednostno bomo klicali najbolj ranljive skupine, starejše in kronične bolnike nad 65 let, ki so izgubili zdravnika v enoti Bežigrad, kjer imajo tudi zdravstveno kartoteko. Zato vse paciente obveščamo, naj pridejo v Zdravstveni dom Bežigrad za opredelitev le v primeru klica in dodeljenega termina," sporočajo. 

V skladu s pravili obveznega zdravstvenega zavarovanja se pri procesu opredeljevanja pri izbranem zdravniku izpolni ustrezna listina – Izjava o izbiri osebnega zdravnika, ki jo pacient ob opredelitvi podpiše. Pacient se ob tem tudi spozna z zdravnikom, načinom dela v ambulanti ter urnikom. 

"Velikega števila oseb pred ZD nismo pričakovali"

S 3. 1. 2023 sta v enoti Bežigrad začeli delati dve zdravnici družinske medicine, ena v obsegu 0,6 programa in druga v obsegu 1,0 programa. Skladno s procesom uvajanja je bilo predvideno, da zdravnici najprej spoznata delovno okolje, prostore, servisne storitve, podporne službe ter se seznanita s pravilniki in internimi navodili in tako začneta opredeljevati paciente nekaj dni pozneje.
"Novica o prisotnosti novih zdravnic se je razširila, nepričakovano smo bili soočeni z velikim številom oseb, ki so se obrnile na zdravstveni dom iz Ljubljane in drugod, zato sta zdravnici takoj začeli z opredeljevanjem," so konec tedna tedna, po tem, ko so pacienti od zgodnjih jutranjih urah čakali pred ZD Bežigrad, sporočili iz ZD. 

Novi zdravnici bosta skupno opredelili okoli 2500 oseb, v občini Ljubljana pa naj bi bilo brez osebnega zdravnika 30 tisoč ljudi.  

 

 

 

Komentarjev 3
  • Naklonsky 11:05 10.januar 2023.

    Globizem svobode!

  • Stane Adamič 11:28 09.januar 2023.

    Ljubljančani, a ste pri sebi ali ste totalno prizadeti??? Janković vam PRAZNI 🌲🌳Rožnik, pelje vam drek skozi vodovarstveno območje, krade vam zdravstveno oskrbo, vi pa goltate Dražgoške pravljice in ližete zvezde. 🤯🤬 WTF???!??!