Padalec pristal v Bohinjskem jezeru

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Za reševalci je znova pester dan. Samo v zadnjih dvanajstih urah so morali posredovati na različnih koncih države. Na Gorenjskem je denimo jadralni padalec padel v jezero.
Oglej si celoten članek

Že nekaj po osmi uri si je v bližini Nemceve planine v občini Tolmin nogo zlomil lovec. Pomoč so mu nudili reševalci GRS Tolmin, nato pa so ga s policijskim helikopterjem odpeljali v jeseniško bolnišnico.

Ob pol enajstih si je pri Domu pod Storžičem 13-letna planinka poškodovala nogo. Člani GRS Tržič so planinko prenesli do vozila, od koder so jo starši sami prepeljali v Zdravstveni dom Kranj.

Fotografije dogajanja v Bohinju si lahko ogledate v galeriji.

Kmalu zatem je sledila še ena športna nesreča. V občini Bohinj je jadralni padalec strmoglavil v Bohinjsko jezero in se poškodoval. Posredovali so gasilci, reševalci ter dežurna ekipa HeNMP Brnik, ki je poškodovanega pilota s helikopterjem prepeljala v UKC Ljubljana.

V popoldanskih urah se je po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje zgodila še planinska nesreča v okolici Kamnika. Nad Kamniško Belo v južni steni proti Staničevem vrhu se je namreč poškodovala planinka, katero so kamniški gorski reševalci s helikopterjem prepeljali v Ljubljano.

Prav tako popoldne si je v Turskem Žlebu v občini Solčava pri sestopu planinec poškodoval nogo. Gorski reševalci Postaje GRS Celje so ga oskrbeli in transportirali v dolino, od koder so ga prijatelji odpeljali v bolnico.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.