Slovenija > Črna kronika
30 ogledov

Padalec pristal v Bohinjskem jezeru

1/11
Žurnal24 main
Za reševalci je znova pester dan. Samo v zadnjih dvanajstih urah so morali posredovati na različnih koncih države. Na Gorenjskem je denimo jadralni padalec padel v jezero.

Že nekaj po osmi uri si je v bližini Nemceve planine v občini Tolmin nogo zlomil lovec. Pomoč so mu nudili reševalci GRS Tolmin, nato pa so ga s policijskim helikopterjem odpeljali v jeseniško bolnišnico.

Ob pol enajstih si je pri Domu pod Storžičem 13-letna planinka poškodovala nogo. Člani GRS Tržič so planinko prenesli do vozila, od koder so jo starši sami prepeljali v Zdravstveni dom Kranj.

Fotografije dogajanja v Bohinju si lahko ogledate v galeriji.

Kmalu zatem je sledila še ena športna nesreča. V občini Bohinj je jadralni padalec strmoglavil v Bohinjsko jezero in se poškodoval. Posredovali so gasilci, reševalci ter dežurna ekipa HeNMP Brnik, ki je poškodovanega pilota s helikopterjem prepeljala v UKC Ljubljana.

V popoldanskih urah se je po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje zgodila še planinska nesreča v okolici Kamnika. Nad Kamniško Belo v južni steni proti Staničevem vrhu se je namreč poškodovala planinka, katero so kamniški gorski reševalci s helikopterjem prepeljali v Ljubljano.

Prav tako popoldne si je v Turskem Žlebu v občini Solčava pri sestopu planinec poškodoval nogo. Gorski reševalci Postaje GRS Celje so ga oskrbeli in transportirali v dolino, od koder so ga prijatelji odpeljali v bolnico.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.