Padel z višine 50 metrov na strmo brežino in umrl

Foto: Miljko Lesjak, GRS Tolmin
Foto: Miljko Lesjak, GRS Tolmin
Na kraj so bili napoteni reševalci, gasilci in policisti, aktivirali so tudi helikopter Slovenske vojske.
Oglej si celoten članek

V petek, okoli pete ure popoldne, je na Lisci v nesreči umrl 49-letni jadralni padalec iz okolice Celja. "Nekaj po 17. uri so policisti na številko 113 prejeli klic o padalcu, ki je po vzletu iz vzletišča padel iz velike višine in se poškodoval," pojasnjuje Robert Perc iz PU Novo mesto. "Na kraj so bili napoteni reševalci, gasilci in policisti, aktivirali so tudi helikopter Slovenske vojske."

O dogodku sta bila obveščena dežurna preiskovalna sodnica in dežurni državni tožilec ter služba za preiskovanje letalskih, pomorskih in železniških nesreč in incidentov.

"Po prvi ugotovitvah ogleda, ki ga je opravila komisija sektorja kriminalistične policije policijske uprave Novo mesto, je 49-letnik po vzletu iz višine okoli 50 metrov padel iz sedišča padala na strmo brežino pod vzletiščem," razlaga Perc. "Zaradi hudih poškodb je kljub nudenju prve pomoči umrl na kraju. Iz strmega pobočja so ga s v dolino prepeljali s helikopterjem."

Padalo je po padcu s sediščem letelo naprej in pristalo na drevju v naselju Lokavec pri Rimskih Toplicah, nekaj kilometrov stran od točke vzleta. "Iz višine približno dvajsetih metrov so ga s pomočjo gorskih reševalcev in gasilcev sneli, nakar so ga policisti zasegli zaradi nadaljnje preiskave okoliščin dogodka," še navajajo pri PU Novo mesto. "Prav tako so zasegli padalčevo opremo. Po zaključku preiskave bodo o ugotovitvah obvestili okrožno državno tožilstvo."

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.