Slovenija
21072 ogledov

Padel z višine 50 metrov na strmo brežino in umrl

Nesreča v gorah helikopter pomoč Miljko Lesjak, GRS Tolmin
Na kraj so bili napoteni reševalci, gasilci in policisti, aktivirali so tudi helikopter Slovenske vojske.

V petek, okoli pete ure popoldne, je na Lisci v nesreči umrl 49-letni jadralni padalec iz okolice Celja. "Nekaj po 17. uri so policisti na številko 113 prejeli klic o padalcu, ki je po vzletu iz vzletišča padel iz velike višine in se poškodoval," pojasnjuje Robert Perc iz PU Novo mesto. "Na kraj so bili napoteni reševalci, gasilci in policisti, aktivirali so tudi helikopter Slovenske vojske."

O dogodku sta bila obveščena dežurna preiskovalna sodnica in dežurni državni tožilec ter služba za preiskovanje letalskih, pomorskih in železniških nesreč in incidentov.

"Po prvi ugotovitvah ogleda, ki ga je opravila komisija sektorja kriminalistične policije policijske uprave Novo mesto, je 49-letnik po vzletu iz višine okoli 50 metrov padel iz sedišča padala na strmo brežino pod vzletiščem," razlaga Perc. "Zaradi hudih poškodb je kljub nudenju prve pomoči umrl na kraju. Iz strmega pobočja so ga s v dolino prepeljali s helikopterjem."

Padalo je po padcu s sediščem letelo naprej in pristalo na drevju v naselju Lokavec pri Rimskih Toplicah, nekaj kilometrov stran od točke vzleta. "Iz višine približno dvajsetih metrov so ga s pomočjo gorskih reševalcev in gasilcev sneli, nakar so ga policisti zasegli zaradi nadaljnje preiskave okoliščin dogodka," še navajajo pri PU Novo mesto. "Prav tako so zasegli padalčevo opremo. Po zaključku preiskave bodo o ugotovitvah obvestili okrožno državno tožilstvo."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.