Padla odločitev: Silvestrovanje le na teh mestih in pod temi pogoji

Foto: Anže Petkovšek Okrašena Ljubljana
Foto: Anže Petkovšek Okrašena Ljubljana
Silvestrovanj na prostem ne bo.
Oglej si celoten članek

Vlada je sprejela ukrepe, ki določajo, kako bomo preživeli letošnje praznike. Odločili so se, da se 24. 25. in 31. decembra ter 1. januarja dovoli zasebno zbiranje oseb iz skupno največ treh gospodinjstev, pred tem pa priporočajo testiranje s presejalnim testom za samotestiranje. 

V noči na 1. januar bodo gostinskim obratom in hotelom omogočili daljše obratovanje, delovni čas na ta dan ne bo omejen z odlokom. To pomeni, da bodo lokali na ta dan lahko obratovali neomejeno. Bodo pa pred vstopom morali vsi (tudi cepljeni in prebolevniki) nujno predložiti negativen test na covid-19, bodisi hitri antigenski ali PCR test, ki ne sme biti starejši od 12 ur. Gostje, ki ob prihodu ne bodo imeli negativnega izvida testa, se bodo morali pred vhodom samotestirati pod nadzorom gostinca. 

V gostilnah in hotelih velja omejitev strežbe na sedeči režim, poleg tega mora vsak obrat navesti maksimalno dovoljeno število oseb, ki so lahko v notranjem prostoru. Živa glasba bo dovoljena.

Silvestrovanj na prostem ne bo, prepovedan bo tudi prevzem hrane in pijače na prevzemnih mestih in na stojnicah.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 29

  • 15:51 24. December 2021.

    Odlocite, da grejo vsi pripadniki in simpatizerji talibanisticne falange norih korona teroristov pred sodisce je tu. Zreli so za obtozbe …

  • 12:53 24. December 2021.

    Google je vsak teden plačal spletno delo od doma od 6000 do 10000 evrov. Od Googla sem prejel prvi mesec …

  • 08:53 24. December 2021.

    Iz aktualnih objav v medijih sem dobil občutek ,da bo na silvestrovo kar pestro V Sloveniji .

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.