Slovenija
35098 ogledov

Padla odločitev: Silvestrovanje le na teh mestih in pod temi pogoji

prižig lučk Anže Petkovšek Okrašena Ljubljana
Silvestrovanj na prostem ne bo.

Vlada je sprejela ukrepe, ki določajo, kako bomo preživeli letošnje praznike. Odločili so se, da se 24. 25. in 31. decembra ter 1. januarja dovoli zasebno zbiranje oseb iz skupno največ treh gospodinjstev, pred tem pa priporočajo testiranje s presejalnim testom za samotestiranje. 

V noči na 1. januar bodo gostinskim obratom in hotelom omogočili daljše obratovanje, delovni čas na ta dan ne bo omejen z odlokom. To pomeni, da bodo lokali na ta dan lahko obratovali neomejeno. Bodo pa pred vstopom morali vsi (tudi cepljeni in prebolevniki) nujno predložiti negativen test na covid-19, bodisi hitri antigenski ali PCR test, ki ne sme biti starejši od 12 ur. Gostje, ki ob prihodu ne bodo imeli negativnega izvida testa, se bodo morali pred vhodom samotestirati pod nadzorom gostinca. 

V gostilnah in hotelih velja omejitev strežbe na sedeči režim, poleg tega mora vsak obrat navesti maksimalno dovoljeno število oseb, ki so lahko v notranjem prostoru. Živa glasba bo dovoljena.

Silvestrovanj na prostem ne bo, prepovedan bo tudi prevzem hrane in pijače na prevzemnih mestih in na stojnicah.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 29
  • QSprm 15:51 24.december 2021.

    Odlocite, da grejo vsi pripadniki in simpatizerji talibanisticne falange norih korona teroristov pred sodisce je tu. Zreli so za obtozbe zaradi genocida nad delom populacije, zaradi zlocinov proti clovestvu, rusenja ustavne ureditve drzave in pedofilisticnih perverzij.

  • Julie_Sibley 12:53 24.december 2021.

    Google je vsak teden plačal spletno delo od doma od 6000 do 10000 evrov. Od Googla sem prejel prvi mesec 27416 evrov plače. V prostem času delam 3 ure na dan. pojdite na to stran za več podrobnosti............ >>>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

  • Avatar Leon
    Leon 08:53 24.december 2021.

    Iz aktualnih objav v medijih sem dobil občutek ,da bo na silvestrovo kar pestro V Sloveniji .