Padli referendum je najmanjši greh

Foto: Saša Despot Borut Hočevar.
Ivan Svetlik: neodločen, ima težave pri komuniciranju, zamoči vse, kar je pomembno.
Oglej si celoten članek

Minister za družino se ni potrudil, da bi naredil red v centrih za socialno delo. Nasprotno, mencal je in motovilil, medtem pa je družinsko nasilje ekspresno naraslo.

Eksponentno narašča tudi brezposelnost. Zagnan minister za delo bi eksplozijo števila brezposelnih poudarjal na vsaki seji vlade, v vsakem javnem nastopu in pri vsakem gospodarskem (ne)ukrepu iskal spodbude za nova delovna mesta. Apatični minister za delo pa rutinsko razdeli nekaj denarja in potem opazuje, kako je vsak dan vse več ljudi na cesti.

Ivan Svetlik pač ne slovi kot odločen mož. Ko se je izkazalo, da glavni inšpektor za delo Borut Brezovar med delovnim časom "fuša", Svetlik ni udaril po mizi. Minister za delo, družino in socialne zadeve poskuša namreč komunicirati kot diplomat.

Svetlik ima tudi sicer težave s komuniciranjem. Socialni dialog je slabši kot kadarkoli, čeprav ga nismo še nikoli potrebovali bolj.

Vse se mu sfiži. Če bi bilo socialno dogovarjanje kakovostnejše, vlada v nedeljo ne bi doživela takšnega referendumskega poloma. Svetlik je za katastrofalni rezultat odgovoren vsaj toliko kot Pahor. A se iz poraza ni naučil ničesar.

Svetliku so se sfižila vsa pomembna opravila. Posledice njegovih napak pa so bistveno hujše kot posledice napak drugih ministrov. Svetlik bi moral oditi iz vlade, a ne zaradi referendumskega poraza, temveč zaradi vrste drugih, mnogo težjih grehov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.