´Padlo´ šele 20 zabojnikov

Foto: Žurnal24 Na Humani kljub pretečenemu roku za odstranitev zabojnikov z javnih površin niso
˝Do danes smo odstranili dvajset zabojnikov. Mestna občina Ljubljana (MOL) ni odstranila nobenega,˝ je v četrtek povedala Saška Susman, vodja Humane v Sloveniji.
Oglej si celoten članek

MOL je namreč naročila, da 44 zabojnikov za zbiranje oblačil umaknejo z javnih površin, saj so tam brez dovoljenja. ˝Odstranjevali jih bomo v skladu z zmožnostmi, vse do zadnjega na javnih tleh,˝ je dejala Susmanova. Da bi lahko imeli zbiralnike oblačil tudi na javnih površinah, so v Humani pripravljeni spremeniti status v nevladno humanitarno organizacijo.

 

Denar gre v Afriko

Lani. Lani je Humana od prodaje oblačil podarila tisoč evrov, saj so morali plačati dolg začetne investicije.

Letos. Ves dobiček od prodaje gre za dobrodelne projekte v Afriki. Letos so že donirali 8 tisoč evrov dvem sirotišnicam v Zambiji, letni načrt pa je 25 tisoč evrov oziroma ves ustvarjen dobiček.

Možen drug status
˝Za pričetek postopka se že pripravljamo in v kratkem bomo tudi vložili potrebno za pridobitev statusa humanitarnega društva,˝ je pojasnila Susmanova. V tem primeru bi postali enaki drugim humanitarnim organizacijam in bi delovali samostojno, je dodala. Poleg tega so pripravljeni spremeniti tudi izgled zabojnikov, s katerim na MOL niso zadovoljni. Župan Zoran Janković jim je, pravi Susmanova, ponudil možnost, da bi v Ljubljani oblačila zbirali kot podizvajalec Snage.

Kot podizvajalec Snage?

To pa bi bilo po njenih besedah možno le, če bi možnost zbiranja oblačil v zabojnikih, ki naj bi jih financirala MOL, zavrnila Rdeči križ in Karitas. ˝Vendar pogovori še niso stekli, saj čakamo na informacijo in povabilo k nadaljnjim pogovorom z MOL,˝ pravi Susmanova. Dodaja, da zdaj intenzivno iščejo zasebna zemljišča, kamor bi lahko postavili zabojnike. ˝Pred nami je teža naloga, vendar gremo optimistično naprej.˝
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.